TURNERINGSOPPSETT OG TURNERINGSREGLER

SØGNE VÅRCUP

Turneringen har 8 lag, som er delt i to grupper. I innledningen møtes alle lagene i hver gruppe.
Seier i grunnspillet belønnes med 3 poeng, uavgjort gir 1 poeng. Står to lag med like poeng, avgjør målforskjell (og evt flest skårede mål). Dersom lagene ikke kan skilles på tabellen, avgjøres kampen gjennom innbyrdes oppgjør (evt loddtrekning).

Alle kamper i grunnspillet går over 2 x 25 minutter og 5 minutters pause. I sluttspillet går kampene over 2 x 30 min. og 5 min. pause. Ved uavgjort etter ordinær tid i sluttspillet avgjøres kampene med 2 x 5 min. "golden goal" – og evt straffe-sparkkonkurranse.

Gule kort innebærer ikke 5 min utvisning. 2 gule kort innebærer at en står over neste kamp. Rødt kort gir en kamps karantene. Gule og røde kort "nulles ut" før sluttspillet, men nye gule og røde kort følger da samme sanksjoner som i grunnspillet. Vinner av turneringen får pokal. Det samme får nr 2 og 3. Det gis i tillegg en utmerkelse til A-finalens beste spiller.

Det oppnevnes en jury for turneringen, med sportslig leder som juryformann. Juryen for øvrig består av representanter fra tre av lagene. Juryen avgjør ved klager og uenighet, og kårer også A-finalens beste spiller.

Sluttspill / Plasseringskamper

I sluttspillet er det satt opp kvartfinaler, der gruppevinnerne møter nr 4 i motsatt gruppe. Nr 2 møter nr 3 i motsatt gruppe. Vinnerne av kvartfinalene spiller semifinale i et A-sluttspill, mens taperne spiller semifinale i et B-sluttspill. Det arrangeres deretter finale i B sluttspillet, samt bronsefinale og finale i A sluttspillet. Alle lag er garantert 5 kamper, og alle lag kommer til kvartfinale i turneringen.

Ved uavgjort spilles først 2 x 5 min. golden goal, deretter straffespark.